cineMAurat

Am fost ieri seara cu mentor la festivalul cinemaiubit, si am vazut niste scurt-metraje facute de studentii de la unatc, viitori plasmuitori de filme artistice made in ro. Apoi am vazut si 2 filme nemtesti.

Sala cinematografului Studio era plina de alternativisti si unatc-isti, veniti sa vada filmele prietenilor si colegilor lor. Studentii romani dau in primul rand dovada de o grava criza de inspiratie. 80% din filmele lor constau in o fata si un baiat intr-o camera, iar fata se numeste invariabil Ana. A mai fost unul in care in loc de fata era un mos muribund caruia i se vedea puta.

In al doilea rand, observam o lipsa de substanta si de directie – degeaba bagi simboluri si copiezi Amelie in alb-negru daca nu e nimic captivant sau convingator. Dar evident cea mai mare deceptie a serii a fost ca filmul pe care il astepta toata lumea, cel al lui Barna si Ade, nu a reusit sa ajunga pe ecran 😦

Au fost si vreo 2-3 filme mai interesante, si ma refer in primul rand la comedia „Radu+Ana”. Si el sufera de aceeasi lipsa de coeziune si credibilitate mentionata mai sus, dar macar a fost haios si a avut indrazneala sa nu se dea artsy si profund. Faze chiar amuzante au fost una sau doua, dar judecand dupa cat radeau cei din public as zice ca n-au mai vazut o comedie calumea de cand au intrat la facultate.

Alt film dragut a fost unul in care un tip si o tipa constata ca au un mort in ghena de la bloc. In rest, cred ca a mai fost vreo pelicula decenta, da’ nu mai tin minte acum.

Au urmat filmele nemtesti, sa show us how it’s done. Cele 2 filme (unul scurt si unul ceva mai lung) au stat sub semnul neimplinirii sexuale. Primul prezinta transformarea din vanator in vanat a personajului masculin, cuplata cu o deceptie pe plan amoros.

Al doilea film e cu fetita sexi din dreapta. Verisorul ei de 12 ani o doreste mult, iar frustrarea sa sexuala il impinge la actiuni drastice. Nu va zic ce ajunge sa faca, sa nu va spoil-uiesc filmul 😉

Citind aceste randuri, ati putea crede in mod pripit ca mai bine ma duceam cu dani si tibi sa vad Hitman. Tz tz tz, nimic mai departe de adevar 😛

Pentru un rundown detaliat al serii, dati un ochi si la mentor.

Reclame

3 comentarii

Din categoria grig

3 răspunsuri la „cineMAurat

  1. poate ne zici si cum se numesc filmele astea…:)

  2. retrag jumatate, ca n ai zis cum se numeste primul film

  3. prowler

    http://www.cinemaiubit.ro/filme_fictiune_2007.html aici, la miercuri seara sunt.

    RADU + ANA, INTERIOR SCARA DE BLOC sunt filmele pe care le-am mentionat.

    short-u nemtesc se numea SECURITY parca… iar al doilea e unter der sonne, am pus si link.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s