Cum sa-ti faci cereale fruit&fibre.

Dintre toate capitolele la care suntem retardati fata de lumea civilizata, cel mai flagrant este cel al cerealelor. La noi magazinele sunt pline de cacaturi cu ciocolata si miere pentru copii, sau musli pentru gaini (cine altcineva mananca seminte la micul dejun?) – sa ne miram oare ca cerealele pentru oameni normali sunt quasi-inexistente la noi?

Invariabil o sa spuna cineva „Grigore te inseli, eu savurez cereale fruit&fibre Nestle Fitness!” … despre cei care consuma aceste abominatii putem spune cel putin doua lucruri. In primul rand, le place sa manance chestii uleioase, dulci si basicoase. In al doilea rand, sunt complici la moartea a sute de milioane de copii africani.

Din fericire pentru noi toti, dupa lungi investigatii am reusit sa ajung la o formula pentru cereale f&f autohtone, folosind ingrediente pe care le gasiti la Angst-ul local.

Ingredientul principal consta in fulgii cu tărâțe. Daca semintele sunt pentru gaini si graul pentru rapiţă, tărâțele sunt pentru armasari focosi. Sa nu uitam ca martoaga lui Fat-Frumos era pe regim de musli la inceput – o saptamana de tărâțe intensive mai tarziu, FF si pursângele isi descatusasera potentialul fermecat.

Apoi e nevoie de fructe si banane uscate. Eu le-am gasit separate; nu stiu cine e de vina pentru segregarea bananistica, dar eu nu discriminez impotriva niciunui fruct, asa ca le-am integrat in colectiv.

Optional puteti include si fulgi de porumb, daca va e teama ca tărâțele sunt prea extreme pentru voi. Amestecati bine si presto, super cereale fructofibroase ca la mama lor. Acum puteti avea in sfarsit ce v-a lipsit toata viata: un mic dejun strasnic. CU PLACERE.

TIBI Sau pentru ca tot ne lovim zilnic de pragmatismul nemtesc, de ce sa bagi banane uscate prajite in ulei in bunantate de Müsli, cand foarte usor poti sa adaugi banane adevarate, mere, capsune sau Johannisbeeren?

GRIG Pentru ca fructele pe stomacu gol imi fac rau, sunt acide, si e cam aiurea sa le pui in lapte. Probabil o sa renunt la banane, dar fructe uscate rulz. Si buei nu e Müsli, asta e toata fazaaa.

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria gastrotopia, grig

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s